Закључци са јавне расправе о буџету у Врањској Бањи

Водоводна и канализациона мрежа у већини месних заједница, одржавање путева, завршетак судске приче око хотела, статус предузећа у стечају и рад на задругарству су приоритети житеља Врањске Бање у наредној години. Улагање у развој туризма и то здравственог, повећањем смештајних капацитета је оно на чему треба константно радити.

На врло посећеној јавној расправи о буџету за наредну годину житељи Бање поставили су приоритете. Потреба је много, а пара никад довољно, каже Предраг Миленковић, председник Градске општине. Многа насеља су и даље без водоводне и канализационе мреже, а то је оно што чини свакодневни живот тешким.

Специјална болница добила је пред основним судом у Врању спор када је у питању недовршени хотел. Очекује се и одлука Апелационог суда, након чега би хотел могао да се реновира, јер имамо заинтересованог партнера, каже Миленковић. Ту би преко сто људи могли да се запосли, јер у јавном сектору у Бањи неће бити нових запошљавања. Велика незапосленост је такође проблем који је на расправи изнет као приоритет, али се не може решити док се стечаји бањских предузећа не приведу крају.

Повећан је број гостију у Бањи, ради се на уређењу бране, али су смештајни капацитети и даље велики проблем. Руководство општине проналази начине за решење проблема у земљорадничкој задрузи 4. јули, јер се пољопривреда без задругарства не може развијати. Захваљујући топлој води Бања има невероватне потенцијале за развој пластеничке производње, а околина за развој сточарства.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 20 новембар 2013 13:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter