Муке и за пешаке и за возаче

Становници и власници локала у улици Вулета Антића у Врању револтирани су постављањем стубића чиме је онемогућено паркирање аутомобила на тротоару са десне стране из Карађорђеве улице, а у време шпица отежана је фреквентност саобрћаја јер су сви аутомобили праркирани на коловозу. Очигледно је да овде највише посла има Саобраћајна полицијска испостава Врање.

Врањска Дирекција за изградњу и развој града током летњих месеци поставила је са десне стране из правца Карађорђеве улице у улици Вулета Антића стубиће, ради безбедности пешака. Проблем је, када су пешаци у питању, решен. Становници и власници локала ове улице револтирани су јер не могу да се паркирају испред кућа и радњи, као и због велике френквенције у саобраћају током шпицева.

Према Закону о саобраћају власници моторних возила не могу паркирати аутомобиле на тротоарима, а нарочито не на коловозу, што је не ретко пракса.

Дирекција, не може на своју руку уклонити такозваним пауком аутомобиле, без налога Саобраћајне полиције. У сарадњи са Јавним предузећем „Паркинг сервис“ из Новог Сада који је урадио Студију о мирујућем саобраћају у којој су обухваћене све зоне за паркирање у граду као и наплата ове услуге смс порукама, у току је припрема још једног пројекта.

Суштина приче је да су тренутно задовољни само пешаци. Можда би саобраћајна полиција требало да редовно патролира овом улицом. У том случају ко зна ко не би био задовољан.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 15 новембар 2011 14:53

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter