Реконструкција макадамских путева у МЗ Големо село

У Месној заједници Големо село у току је реконструкција сеоских макадамских путева у дужини од 8 километара. Да би себи скратили вишегодишње муке, мештани су одлучили да из сопствених средстава издвоје око 110 хиљада динара и активно учествују у раду а Дирекција за развој и изградњу града финансираће са око милион динара.

Једна од највећих месних заједница у пољаничком крају, Големо село, имала је некад више од 2 хиљаде становника. Сада је свега б 900. Најчешћи разлог за напуштање села је материјална ситуација али и лоша инфраструктура. Они који су остали боре се на све начине да себи створе боље услове за живот. Зато су и покренули иницијативу да се санирају сви макадамски путеви у селима, али и да сами дају свој допринос. Сакупили су око 110 хиљада динара, а укључили су се и у транспорт шљунка из реке Ветернице и физичке радове на путу.

Овакве иницијативе мештана су права реткост, каже Драган Стојковић директор врањске Дирекције, јер сви углавном очекују да им град финансира радове.

Мештани Големог села имају још један проблем. Једина бензинска пума у пречнику од тридесетак километара могла би ускоро да престане са радом, па тако мештани неће имати где да се снабдевају горивом. Разлог томе је висина фирмарине коју плаћају као да су на најпрометнијем месту у граду, а не 25 километра далеко, истакао је председник МЗ Слађан Стоилковић.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 15 новембар 2011 17:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Историчар о пробоју Солунског фронта: били су невиђено храбри и честити - Радио Телевизија Врање https://t.co/OCe3i7pJUG via @tripplesworld
Потписан Меморандум о сарадњи на реализациjи проjекта који се односи на запошљавање Рома и Ромкиња - Радио Телевизи… https://t.co/tkn1KRoE8c
Почеле прве уплате за прваке - Радио Телевизија Врање https://t.co/rMfYBux4QB via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter