Одштампајте ову страницу

Реконструкција макадамских путева у МЗ Големо село

By РТВ новембар 15, 2011 407 0

У Месној заједници Големо село у току је реконструкција сеоских макадамских путева у дужини од 8 километара. Да би себи скратили вишегодишње муке, мештани су одлучили да из сопствених средстава издвоје око 110 хиљада динара и активно учествују у раду а Дирекција за развој и изградњу града финансираће са око милион динара.

Једна од највећих месних заједница у пољаничком крају, Големо село, имала је некад више од 2 хиљаде становника. Сада је свега б 900. Најчешћи разлог за напуштање села је материјална ситуација али и лоша инфраструктура. Они који су остали боре се на све начине да себи створе боље услове за живот. Зато су и покренули иницијативу да се санирају сви макадамски путеви у селима, али и да сами дају свој допринос. Сакупили су око 110 хиљада динара, а укључили су се и у транспорт шљунка из реке Ветернице и физичке радове на путу.

Овакве иницијативе мештана су права реткост, каже Драган Стојковић директор врањске Дирекције, јер сви углавном очекују да им град финансира радове.

Мештани Големог села имају још један проблем. Једина бензинска пума у пречнику од тридесетак километара могла би ускоро да престане са радом, па тако мештани неће имати где да се снабдевају горивом. Разлог томе је висина фирмарине коју плаћају као да су на најпрометнијем месту у граду, а не 25 километра далеко, истакао је председник МЗ Слађан Стоилковић.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 15 новембар 2011 17:27