Одржана седница Градског већа

На седници Градског већа Врања усвојен је и нацрт одлуке о изменама и допунама одлуке о локалним административним таксама, о измени одлуке о комуналном уређењу града, о стању у врањском спорту и одређивању туристичких зона града.

Уважене су сугестије изнете у јавној расправи, у којој су учествовали и привредници, и одлучено је да се локалне комуналне таксе  идуће године неће повећавати. То је предвиђено нацртом одлуке о изменама и допунама одлуке о локалним комуналним таксама, који је усвојен на седници Градског већа Врања. Да би се подстакло запошљавање увешће се и олакшице за предузетнике.

Нацртом измена и допуна одлуке о локалним административним таксама предвиђа се да ове таксе буду веће за 7 до 8 одсто. На дневном реду је био и нацрт одлуке о измени одлуке о комуналном уређењу града Врања.

Чланови градског већа су размотрили и извештај о стању у врањском спорту. Оцењено је да су у претходном периоду била велика улагања, али су и спортски клубови постизали значајне резултате, а са таквом политиком ће се наставити.

Прихваћен је и нацрт одлуке о одређивању туристичких зона града Врања и градске општине Врањска Бања, као и нацрт одлуке о измени одлуке о условима и начину поверавања комуналне делатности ­– локалног линијског превоза путника на територији града Врања. На дневном реду се нашло и решење о образовању комисије за набавку и расподелу стеоних јуница.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 18 новембар 2011 17:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter