Радници "Јумка" не одустају ни од једног захтева

Локална самоуправа подржава раднике Јумка у намери да промене изузетно тешко стање због кога су доведени на ивицу егзистенције. To је поручено учесницима шестог дана штрајка, уз захтев да се до петка организује састанак у министарству привреде како би се прекинула агонија Јумка и лакше измириле обавеза према запосленима и добављачима.

 

У штрајку Јумкових радника дан шести, слика иста, као и двадесетак захтева упућених држави као већинском власнику.

Локална самоуправа подржава раднике у намери да промене изузетно тешко стање због кога су доведени на ивицу егзистенције. Са закључцима, усвојеним на последњој седници градске скупштине упознао их је градоначелник Зоран Антић. Од државе захтева да се одмах укључи у решавање проблема и омогући нормално функционисање Јумка. Ту је и препорука јавном сектору да се одрекне једнодневне зараде у нето износу у корист текстилаца. Град ће у границама могућности и даље помагати радницима и компанији. Из републичког фонда солидарности би требало издвојити одређене накнаде за помоћ радницима, као што је то учињено и са другим предузећима. Град ће посредовати у Филијали Републичког фонда здравственог осигурања и у Здравственом центру Врање да се изнађу могућности лечења радника док се не овере књижице, истакао је градоначелник Антић.

Сада су на потезу државне институције. Тако су прошлог петка Агенцији за приватизацију представници града, Асоцијације слободних и независних синдиката и Самосталног синдиката изложили све захтеве и став да их градска власт подржава.

Јасна је и порука са штрајка да се неће одустати ни од једног од захтева, са намером да радикализује протест.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 10 фебруар 2014 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter