Предавањем у великој сали врањске Гимназије, завршен је пројекат “Отпад није смеће”. Пројекат који је финансирала локална самоуправа, а спровела “Зелена мрежа Пчињског округа” реализован је у девет, углавном градских месних заједница на територији града Врања.

О одрживом развоју, управљању отпадом, као и о појму и начину рециклирања појединих врста неотровног отпада, гимназијалцима су говорили професори биологије Далиборка Младеновић и Наско Петрушевић. Према њиховим речима, циљ пројекта био је развијање свести код људи о значају правилног одлагања и рециклирања отпада.

Учесници пројекта били су у обавези да са удружењем “Зелена мрежа Пчињског округа” потпишу уговор, којим су се обавезали да раздвајају амбалажно стакло на месту настанка, да би од удружења добили одговарајуће вреће и специјалне канте за одлагање стаклене амбалаже. То је још један корак напред у очувању средине у којој живимо и коју остављамо наредним генерацијама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 20 март 2014 12:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter