Форум жена СПС-а организовао је трибину на тему '' Насиље у породици''

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, Форум жена СПС-а, организовао је трибину и уличну акцију на тему '' Насиље у породици''. Од почетка ове године у Србији је убијено 46 жена, од чега су 27 жртве породичног или партнерског насиља. Забележено је и 6 хиљада пријава за породично насиље, чуло се на трибини.

По речима Милене Јовановић психолога Центра за социјални рад, свака друга жена је жртва психолошког, а свака трећа физичког насиља. Највидљивији вид је физичко насиље, следи сексуално али и насиље укидања новчаних средстава

У овој години Полицијској управи у Врању поднете су 54 кривичне пријаве за насиље. Од овог броја 10 пријава је одбачено, а 12 лица је задржано, истакао је Саша Стаменковић, помоћник командира Полицијске испоставе у Врању. Форум жена СПС-а, које су учествовале на трибини, организовале су и уличну акцију дељења флајера грађанима.

Последњих година расте број жена и деце који траже помоћ одговарајућих социјалних и других институција. И управо циљ трибине и перформанса био је подстицај женама да пријаве насиље.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter