Град Врање и Федерациjа градова и општина југоисточне Европе у Бриселу

Град Врање и Федерациjа градова и општина југоисточне Европе у Европском парламенту одржали су конференциjу под називом “Србиjа и Европска Униjа: потреба за регионалном сарадњом” у оквиру „Дана Врања у Бриселу“.“

 

 

“Наш град жели да своjим активностима и инициjативама, постане лидер у регионалноj сарадњи и стимулише, анимира остале српске градове као и градове из региона да узму веће учешће у проjектима сарадње локалних самоуправа на териториjи Западног Балкана и целе ЕУ.” - рекао jе Мирољуб Стоjчић, градоначелник Врања.

“Хвала Вам на доласку у Брисел и на организовању ове интересантне дебате коjом на наjбољи начин и на наjбољем месту представљате своj град али и Србиjу.” - рекао jе Jелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију. “Српском бити или не бити, односно статусу кандидата или не – свакако позитивно доприноси Ваше присуство у Бриселу” - додао jе Кацин. Посебну важност у пољу регионалне сарадње имаjу проjекти коjи се тичу обновљивих извора енергиjе о коjима jе говорио Срђан Васиљевић, помоћник градоначелника Врања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter