Непрекидна помоћ за људе са подручја угрожених поплавама

Грађани Врања и Врањске Бање, волонтери , ученици и професори, као и све организације, институције  и  установе, укључили су се  у прикупљање хуманитарне помоћи за људе са подручја угрожених поплавама. Међу првима су помоћ упутили и грађани Македоније. Такође група ватрогасаца из Врања отишла је у Обреновац где су укључени у евакуацију становништва. Бројни пунктови у граду отворени су током целог дана за прикупљање помоћи.


Прикупљена помоћ непрекидно се прикупља са свих пунктова и дистрибуира преко организације Црвеног крста. Грађани овде и сами непрекидно доносе помоћ. Један шлепер са врећама песка, више од 20 хиљада литара воде, одећом, обућом и средствима за хигијену, отишао је у Свилајнац. Пункт је отворен и у медицинској школи, а у хуманитарну акцију укључени су и извиђачи, као и волонтери у Канцеларија за младе.

Група ватрогасаца, чамац и пет пумпи упућени су током викенда у Обреновац ради даље евакуације становништва. Донацију у лековима вредности 120 хиљада динара, одмах након одлуке градског Штаба за ванредне ситуације, упутила је Апотека Врање.

Грађани Македоније  допремили су шлепер са 20 хиљада литара воде, а представници тамошњег Кинолошког савеза обезбедили су и 150 килограма хране за кућне љубимце која је прослеђена у Свилајнац. Ова врста хране прикупља се и данас испред продавнице Мој љубимац у Врању. Помоћ се прикупља и у Туристичкој организацији као и у Гимназији Бора Станковић. На Учитељском факултету, на ванредној седници донета је одлука да се на наменски рачун Владе Републике Србије уплати 300 хиљада динара. Ова високошколска установа организоваће и низ хуманитарних акција ради помоћи грађанима угроженим поплавама.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 19 мај 2014 15:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter