Конференција за новинаре Књижевне заједнице ''Борисав Станковић''

Иако је Књижевна заједница ''Борисав Станковић'' већ годину ипо без средстава из локалне самоуправе, успели смо да ове године реализујемо Борину недељу и још неколико трибина и књижевних вечери. Међутим, издавачка делатност  је стала јер локална самоуправа није измирила обавезе према заједници ни из претходних година, рекао уредник, Мирослав Цера Михаиловић.

 

Већ годину ипо локална самоуправа не поштује уговор по којем је у обавези да месечно уплаћује одређени износ Књижевној заједници Борисав Станковић, рекао је уредник Мирослав Цера Михаиловић. У таквим околностима реализована је Борина недеља и додељена награда Владану Матијевићу, организоване су Јустинове благовести, неколико трибина и књижевних вечери. Реализоване су и активности подружнице Удружења књижевника  Србије за јужноморавски регион која функционише у оквиру Књижевне заједнице. Мирослав Цера Михаиловић је рекао да је  Књижевна заједница  на основу Закона о доступности информација упутила захтев за увид у документа на основу којих би се видело колико средстава је утрошено за градске културне манифестације.
Сукоб између Књижевне заједнице и градске власти заправо је сукоб власти са самом собом , рекао је књижевник Бранислав Бата Милошевић.
На конференцији се чуо податак да је ово једина година, од 1990.  од када се бави издавачком делатношћу, да Књижевна заједница Борисав Станковић није објавила ни једну књигу. Иначе, у оквиру едиције Стари дани годишње је објављивано пет до седам наслова.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter