Конференција за новинаре Књижевне заједнице ''Борисав Станковић''

Иако је Књижевна заједница ''Борисав Станковић'' већ годину ипо без средстава из локалне самоуправе, успели смо да ове године реализујемо Борину недељу и још неколико трибина и књижевних вечери. Међутим, издавачка делатност  је стала јер локална самоуправа није измирила обавезе према заједници ни из претходних година, рекао уредник, Мирослав Цера Михаиловић.

 

Већ годину ипо локална самоуправа не поштује уговор по којем је у обавези да месечно уплаћује одређени износ Књижевној заједници Борисав Станковић, рекао је уредник Мирослав Цера Михаиловић. У таквим околностима реализована је Борина недеља и додељена награда Владану Матијевићу, организоване су Јустинове благовести, неколико трибина и књижевних вечери. Реализоване су и активности подружнице Удружења књижевника  Србије за јужноморавски регион која функционише у оквиру Књижевне заједнице. Мирослав Цера Михаиловић је рекао да је  Књижевна заједница  на основу Закона о доступности информација упутила захтев за увид у документа на основу којих би се видело колико средстава је утрошено за градске културне манифестације.
Сукоб између Књижевне заједнице и градске власти заправо је сукоб власти са самом собом , рекао је књижевник Бранислав Бата Милошевић.
На конференцији се чуо податак да је ово једина година, од 1990.  од када се бави издавачком делатношћу, да Књижевна заједница Борисав Станковић није објавила ни једну књигу. Иначе, у оквиру едиције Стари дани годишње је објављивано пет до седам наслова.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter