Радионица за децу са сметњама у развоју

Уочи 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом, у Омладинском културном центру у Врању одржана је радионица у чијем раду су учествовала деца са сметњама у развоју. Организатор догађаја је  Центар за развој локалних услуга социјалне заштите а акцији су се придружила и друга удружења из Врања.

Међународни дан особа са инвалидитетом  обележава се од 1992.године када је Генерална скупштина Уједињених нација усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се  инвалидима омогуће једнака људска права и равноправно учествовање у друштвеном животу.  Радионица која је одржана у Врању има за циљ да подсети најширу јавност да особа са инвалидитетом има и око нас.

У оквиру радионице деца са сметњама у развоју су показала своју креативност и маштовитост у  кулинарству,   цртању и дизајнирању  одевних предмета.

Акцији су се придружили и Удружења Ментално недовољно развијених особа и Оболелих од мултиплесклерозе, Удружење глувих и наглувих, Школа за основно и средње образовање ''Вуле Антић'', као и Дневни боравак који функционише у оквиру Центра за развој локалних услуга социјалне зашштите. Глумци врањског театра су за децу са сметњама у развоју одиграли представу ''Гордана међу индијанцима''.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 02 децембар 2011 13:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter