Наставак седнице Скупштине града обележио претрес извештаја о стању у врањском спорту

У наставку седнице највише коментара изазвао је претрес извештаја о стању у врањском спорту.

Извештај је усвојен са препоруком да у наредном периоду приоритет буде развој масовне физичке културе, уређење и изградња нових  спортских објеката и едукација кадрова. Усвојен је и Акциони план стратегије развоја спорта града до 2015. године.


Дискусије је изазвао и извештај о функционисању превоза на територији града који обавља предузеће Кавим Јединство. Одборници су захтевали повећање безбедности Кавимових аутобуса указујући на кварове у међуградском саобраћају. Висина локалних комуналних такси остаће иста и у наредној години, док ће административне таксе бити усклађиване са висином инфлације, одлучили су одборници на седници Скупштине града.


Донета је и одлука о умањењу накнаде за уређење и закуп грађевинског земљишта, од 30 до 60 одсто у зависности од зоне градње. Јавно предузеће “Комрад” убудуће ће износити смеће и у сеоским срединама на подручју од Врања ка Врањској Бањи. Цене услуга у линијском превозу  одредиће Градско веће на наредној скупштинској седници. Према решењу Агенције за борбу против корупције извршене су изумене чланова Управних, Надзорних и школских одбора због сукоба интереса и дуплих функција.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 децембар 2011 23:58

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter