Завршени радови на изградњи четиристокиловолтног далековода Ниш-граница са Македонијом

Завршена је изградња импозантног објекта интерконективног 400киловолтног далековода од Ниша до границе са Македонијом, и данас је пуштен у рад део далековода  код села Доње Требешиње. На том месту биће изграђена и  трафо станице Врање 4 у наредне две и по године. Ови објекти представљају нови електро енергетски коридор Србије изграђен уз помоћ донација Европске уније у износу од 30 милиона евра.

Градња далековода у две фазе трајала је три и по године, а на траци дужине 141 километар постављено је 428 стубова, рекао је директор Електромреже Србије Милош Миланковић. На тај начин добијен је нови елекро енергетски коридор укључен у међународну мрежу.

Огроман је значај овог објекта за комплетан развој југоисточне Србије истакла је Верица Калановић, потпредседница Владе Србије.

Овај пројекат је препознат као пројекат високог приоритета у електроенергетској ситуацији Србије. Представља повезивање комплетног региона не само са Македонијом, већ и даље са Грчком. Пројекат има значај и на српску скономију јер је ангажовао и велики број људи и предузећа на изградњи, истакао је заменик шефа европске делегације Адријано Мартинс.

Уследила је презентација пројекта на Пржару, где је градоначелник Врања Мирољуб Стојчић честитао свима који су учествовали у реализацији оваквог озбиљног посла, чему је и локална самоуправа са своје стране дала допринос.

Нови елекроенергетски коридор Србије је пројекат који се дешава једном у 20 или 30 година. Захваљујучи њему обезбеђено је снабдевање електричном енергијом будућих генерација.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 08 децембар 2011 17:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter