Одштампајте ову страницу

Састанак представника "Југоистока" са председницима Бујановца и Прешева

Директор предузећа Југоисток Дарко Булатовић разговарао је у Бујановцу са председником ове и општине Прешево, Нагипом Арифијем и Рагми Мустафом о проблемима везаним за наплату дуговања за утрошену  струју. Они су на коференцији за новинаре апеловали на све грађане да редовно измирују своје обавезе према електродистрибуцији, како би се сачувао електроенергетски систем Србије у целини.

Разговори о смањењу губитака на електромрежи, плаћању заосталих дуговања за струју грађана и привреде били су веома конструктивни, оцена је директора предузећа Југоисток Дарка Булатовића уз уверење да ће почети редовно измиривање обавеза свих грађана. Истовремено Булатовић није желео да одговори колико је висина дуговања за струју на подручју општина Бујановац и Прешево.

Председник општине Бујановац Нагип Арифи је рекао да је и локална самоуправа од 2001. године у електромрежу уложила око 150 милиона динара. Како је навео, због тешке економске ситуације на југу Србије, током разговора изнео је и неке предлоге.

Проблеми са редовним плаћањем струје на овом подручју трају више од две деценије и то није лако изменити преко ноћи.

Булатовић је изнео и став о нападима на екипе Електродистрибуције.

На састанку су договорени чешћи заједнички контакти у наредном периоду у циљу решавања свих проблема као и даљим улагањима у јачање електроенергетског система на подручју југа Србије.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 06 август 2014 15:06