Одштампајте ову страницу

Из "Висана" најављују нови круг дератизације у септембру

Грађани Врања жале се да и поред недавне дератизације и даље има много глодара у канализацији и близу река. Из завода “Висан” одговарају да тендером није обухваћен читав град, већ само одређена нехигијенска насеља, реке и стамбени блокови, али и да предстоји други круг системске дератизације почетком септембра.

 

Априла ове године почела је дератизација на територији града, а посао је поверен заводу “Висан” из Земуна. Ипак, и даље је велики број глодара у граду, посебно близу река, кажу Врањанци. На притужбе из овог завода одговарају да су посао урадили савесно на местима која су предвиђена тендером.

Павловићева додаје да су шахте дератизоване пре годину дана и да је отров додаван посебно угроженим домаћинствима. Други део дератизације одређен уговором урадиће се ускоро.

Глодаре је немогуће потпуно уништити зато што се јако брзо размножавају. Зато се њихов број само своди на прихватљив ниво, наглашавају у заводу “Висан”.

У служби за јавне набавке градске управе нисмо добили информације о овом тендеру зато што је особа задужена за тај посао тренутно на годишњем одмору.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 07 август 2014 14:07