Видео надзор до краја године

Око 40 камера за видео надзор биће постављено на 29 локација у граду најкасније до краја године, најављују из градског већа. Оне ће бележити прекршаје из области саобраћаја и јавног реда и мира. За ову намену треба издвојити  између 100 и 150 хиљада евра, а пројектом ће се конкурисати за републичка средства. Уколико се она не добију, видео надзор ће финансирати Град.

Увођење видео надзора Град планира у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Електропривредом, Полицијском управом и Телекомом.  Камерама ће бити покривене најфреквентније градске саобраћајнице и места од значаја за јавни ред и мир.

Питање поштовања приватности грађана није проблем, наглашава Јанковић. Консултовани су стручњаци и ништа се неће радити ван закона. Видео надзором бележиће се прекорачење брзине, пролазак кроз црвено светло и ремећење јавног реда и мира. Посебна пажња посветиће се центру града, излазима из Врања и простору испред свих основних и средњих школа.

Видео надзор ће бити економски исплатив за Град јер ће се наплаћивати казна за сваки забележен прекршај у области саобраћаја.

Очекује се да вредност пројекта буде између 100 и 150 хиљада евра. Врање ће конкурисати за средства из републичких фондова намењена за видео надзор на територији Србије. Уколико средства не буду одобрена, постављање камера ће финансирати Град.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 03 септембар 2014 14:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter