Одштампајте ову страницу

У штрајку и погранична полиција

By РТВ децембар 13, 2011 0

Независни синдикат полиције наставио је  штрајк, не одустајући од својих захтева. Уз поштовање минимума  процеса рада одзив запослених  је повећан, а прикључили су се и погранични полицајци.

Штрајк који је почео јуче  чланови Независног синдиката полиције  МУП-а Србије наставили су и данас. По речима Марјана Петровића, председника Независног синдиката полиције, Полицијске управе у Врању минимум рада подразумева интервенције само у случајевима тешког нарушавања јавног реда и мира, као и у случајевима када су у питању пријаве са елементима кривичног дела. Иначе, штрајку се прикључила и погранична полиција такозваним ''белим штрајком''. То подразумева појачану контролу свих возила на улазу и излазу из земље, што може да проузрокује веће гужве на граничним прелазима.

О основним захтевима, а то су исплата заосталих путних трошкова, дневница и јубиларних награда, као и стриктна примена посебног  колективног уговора, представници синдиката разговараће и са министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 13 децембар 2011 13:39