Министар Дачић уручио кључеве новоизграђене куће за Зорану и Немању у селу Превалац

Заменик председника Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, у селу Превалац, општина Врањска Бања, Месна Заједница Корбевац уручио је кључеве новоизграђене куће, деци настрадалог припадника полицијске управе Врање Зорана Марковића. Кућа која је предата на употребу, изграђена на иницијативу врањске полиције.

Немањи и Зорани Марковић приликом усељења, Министар Дачић поклонио је икону Белог анђела:

Министарство унутрашњих послова има обавезу да брине о породицама својих колега, настрадалих полицајаца. На жалост близу 1.000 припадника полиције изгубило је животе у протеклих неколико деценија. Оваквим акцијама, као што је изградња ове куће за Зорану и Немању, ми показујемо да бринемо о потомцима наших страдалих колега – навео је Дачић.

Поред породице Марковић, полиција има обавезу и према породици полицајца Ајдарија Рустемија. Он је заједно са Зораном Марковићем 20. децембра 2007. године након повратка са дужности у селу Дебце, у општини Прешево на југу Србије, погинуо у саобраћајној несрећи - додао је министар Дачић.

Начелник полицијске управе Врање, Слађан Велиновић, подсетио је да је изградња куће почела на дан обележавања 200-те годишњице Министартсва унутрашњих послова Србије:
Као и што је обећано кућа је завршена и комплетно опремљена 30. новембра уз помоћ бројних пријатеља, донатора Пчињског округа, али и целе Србије.

Зоран Марковић, шеф контролног пункта Дебце на административној линији са Косовом, погинуо је у саобраћајној несрећи на мосту код села Левосоје у општини Бујановац.

Регионална Радио телевизија Врање, поред тога што је медисјки покорвитељ акције, помогла је и у опремању куће.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 18 децембар 2011 15:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter