Хроника

Хроника

Полиција је ухапсила И. Т. (1981) из Врања због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда. Сумња се да је он у ноћи 21. јануара ове године у Врању више пута ударио двадесетпетогодишњег мушкарца у пределу главе, наневши му тешке телесне повреде. По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву.

 

По оптужници Вишег јавног тужилаштва у Врању од 19.02.2013.године, (измењена 19.04.2013.године, 23.05.2017.г. и 11.02.2019.г.),  и жалбе овог тужилаштва на првостепену ослобађајућу пресуду, донета је правноснажна пресуда Апелационог суда у Нишу,  којом се оптужени Станојевић Аврам из В.Хана, и Павлов Илијан из Републике Бугарске, са боравком у Сурдулици, оглашавају кривим, због по једног продуженог кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица, Павлов Илијана из Републике Бугарске, и то Аврама Станојевића из В. Хана, и осудио на казну затвора у трајању од три године, што је својству генералног директора АД „Фопа“ у В.Хану, супротно Закону, и без одлуке Скупштине Акционара, прибавио противправну имовинску корист иностраном предузећу „Интеркомерц  гроуп Плус“ Софија, закључивши три уговора о преноса власништва на покретној и непокретној имовини АД „Фопа“ из В.Хана, уз замену за испуњење новчаних обавеза из предходног уговора о зајму са  предузећем „Еко Холдинг“ О.Д. Димитровград, а на основу којих уговора је пренео имовину у власништву АД „Фопа“ у износу од 2.098.850,15 евра, иако су обавезе АД „Фопа“ из уговора о зајму износиле 1.161.286,45 евра, на који начин је неосновано пренео имовину АД „Фопа“ предузећу „Интеркомерц гроуп Плус“ Софија, у вредности од 937.317,50 евра.

А оптуженог Павлов Илијана из Софије, осудио на казну затвора у трајању од две године, што је као генерални директор АД „Фопа“ В.Хан, прибавио противправну имовинску корист иностраном предузећу „Интеркомерц гроуп Плус“ Софија, јер је без одлуке управног одбора, закључио анекс уговора о преносу власништва на машине и опрему АД „Фопа“ у корист наведеног иностраног предузећа, у укупном износу од 459.301,83 евра, иако су обавезе АД „Фопа“ по претходном уговору о зајму, већ биле измирене у потпуности уговорима о преносу власништва на покретној и непокретној имовини АД „Фопа“, стоји у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Врању.

 

Јутрос после 8 сати полицији је пријављено да се у атару села Русце догодила саобраћајна несрећа у којој је аутобус Кавим-Јединства исклизнуо са пута. На сву срећу нема повређених, а није причињена ни већа материјална штета. Полицијски службеници су на терену и испитују околности ове саобраћајне несреће.

Последњи пут измењено уторак, 14 јануар 2020 10:20

Једна особа нанела је себи лакше повреде хицем из пиштоља.

Око 19 сати полицији је пријављено да је у једном угоститељском објекту у Врању мушкарац искористио непажњу другог мушкарца, извукао му пиштољ и хицем повредио себе. Задобио је лаке повреде. Лекарска помоћ указана му је у Здравственом центру у Врању. Полиција утврђује све околности овог догађаја.

Како незванично сазнајемо повређено лице је и раније имало проблем са законом, а лице коме је узет пиштољ је припадник Управе граничне полиције.

 

Једна особа задобила је повреде у пуцњави у Врању. Како незванично сазнајемо у угоститељском објекту, близу Више школе у Врању, дошло је до пуцњаве.

Гост кафане, на још увек непознат начин, дошао је у посед пиштоља полицијског службеника, који је такође био у објекту и повредио се.

Витлајући оружјем, пуцао је себи у стомак, из за сада непознатих разлога. Рана није опасна и није животно угрожен.

Истрага о овом догађају је у току.

 

Страна 1 од 136

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Даница Крстић: Одушевљена сам врањском градском песмом - Радио Телевизија Врање https://t.co/f9AQyG6qHQ via @tripplesworld
Приведен због физичког напада - Радио Телевизија Врање https://t.co/PLakJpqJ4P via @tripplesworld
Амбасадор САД Ентони Годфри посетио Дом ученика и уручио компјутерску опрему - Радио Телевизија Врање… https://t.co/UDiwqDA3aG
Follow RTV Vranje on Twitter