Одштампајте ову страницу

Изгорео Туарег у дворишту породичне куће у Ратају Истакнут

У дворишту породичне куће у Ратају изгорео је џип у пожару чији узроци још увек нису утврђени. Полиција ради на расветљавању овог случаја, а оштећени су уверени да је пожар подметнут. „У ноћи између недеље и понедељка дошло је до пожара у дворишту породичне куће Ђорђевић у селу Ратаје у коме је изгорео џип марке Туарег. Брзом интервенцијом ватрогасне екипе спречена је већа катастрофа, те нема друге штете. Полиција је извршила увиђај и ради се на расветљавању овог случаја.”

Мајка оштећеног који је на привременом раду у Француској, Гордана Ђорђевић, није чула да се у дворишту нешто дешава. Каже да је била сама код куће, јер је њен супруг са старијим унуком био на мору, док је снаја, са млађим дететом, спавала у кући поред.

После 12 ноћу било је запаљено, џип је почео да пуца, да гори, комшије су виделе и они су први звали ватрогасну екипу. Ја сам касније чула и када сам изашла на терасу комшије су већ биле на капији и чекале ватрогасце, каже Гордана Ђорђевић, мајка оштећеног.

„Изашао сам испред куће и видео сам да нешто гори код комшија. Изашао сам и позвао тета Гоцу, а испоставило се да џип гори и звали смо одмах ватрогасце да дођу”, каже Ђорђе Петровић, комшија.

Оштећена је уверена да је пожар подметнут.

„То је намерно изазвано, пошто ми имамо претње већ месец дана и више од једног комшије, а пре месец дана су нам воћке посечене биле, полиција каже ако имате сведока можете да тужите. Нема шансе да је проблем инсталација, џип месец дана није упаљен, а имамо тамо помоћну капију иза доле и она је била отворена, а никад је не отварамо”, каже Гордана Ђорђевић, мајка оштећеног.

Веће штете на срећу није било, иако се около налазе објекти са сламом, а ватра је захватила и део крошње ораха који се налази у дворишту, те је пожар врло лако могао да се прошири и на околне објекте, да није брзо реаговано. Гордана каже да је срећна што су сви живи и здрави и што стока није настрадала, али да је и даље у страху да се овако нешто може поновити.

Припадници полиције извршили су увиђај и ради се на расветљавању овог случаја.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 30 јул 2019 13:58

Сродни чланци