Осуђени на затворске казне због злоупотребе положаја одговорних лица

По оптужници Вишег јавног тужилаштва у Врању од 19.02.2013.године, (измењена 19.04.2013.године, 23.05.2017.г. и 11.02.2019.г.),  и жалбе овог тужилаштва на првостепену ослобађајућу пресуду, донета је правноснажна пресуда Апелационог суда у Нишу,  којом се оптужени Станојевић Аврам из В.Хана, и Павлов Илијан из Републике Бугарске, са боравком у Сурдулици, оглашавају кривим, због по једног продуженог кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица, Павлов Илијана из Републике Бугарске, и то Аврама Станојевића из В. Хана, и осудио на казну затвора у трајању од три године, што је својству генералног директора АД „Фопа“ у В.Хану, супротно Закону, и без одлуке Скупштине Акционара, прибавио противправну имовинску корист иностраном предузећу „Интеркомерц  гроуп Плус“ Софија, закључивши три уговора о преноса власништва на покретној и непокретној имовини АД „Фопа“ из В.Хана, уз замену за испуњење новчаних обавеза из предходног уговора о зајму са  предузећем „Еко Холдинг“ О.Д. Димитровград, а на основу којих уговора је пренео имовину у власништву АД „Фопа“ у износу од 2.098.850,15 евра, иако су обавезе АД „Фопа“ из уговора о зајму износиле 1.161.286,45 евра, на који начин је неосновано пренео имовину АД „Фопа“ предузећу „Интеркомерц гроуп Плус“ Софија, у вредности од 937.317,50 евра.

А оптуженог Павлов Илијана из Софије, осудио на казну затвора у трајању од две године, што је као генерални директор АД „Фопа“ В.Хан, прибавио противправну имовинску корист иностраном предузећу „Интеркомерц гроуп Плус“ Софија, јер је без одлуке управног одбора, закључио анекс уговора о преносу власништва на машине и опрему АД „Фопа“ у корист наведеног иностраног предузећа, у укупном износу од 459.301,83 евра, иако су обавезе АД „Фопа“ по претходном уговору о зајму, већ биле измирене у потпуности уговорима о преносу власништва на покретној и непокретној имовини АД „Фопа“, стоји у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

1 коментар

  • Jocelin McNally
    Линк коментара Jocelin McNally четвртак, 23 јануар 2020 08:48

    Good day, Are you seeking for legitimate private Money lender? We Offer corporate and Personal Financing at 5% Interest Rate for a duration of 1-30 Years. We also pay 1% commission to brokers, who introduces project owners for finance or other opportunities.
    Thanks. mostriplemcashloan@gmail.com

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter