Припадници ПУ Врање одржали трибину о трговини људима

Млади су врло често мета трговине људима и стога морају добро препознавати такве ситуације. Ово су на трибини на Учитељском факултету у Врању поручили представници полицијске управе Врање. То је само једна од активности у октобру месецу борбе против трговине  људима.

Трговина људима је све чешће и веома добро организовано кривично дело. Извршиоци се служе разним перфидним средствима да дођу до својих жртава, пре свега огласима и посредством интернета. Према њима су врло сурови, због чега се жртве тешко опорављају од псифичких и физичких малтретирања и враћају у нормалан живот. На то су студентима Учитељског факултета указали инспектори одсека пограничне полиције Полицијске управе Врање. На овом подручју има доста карактеристичних случајева. О томе је говорио Бобан Ђорђевић, инспектор пограничне полиције Полицијске управе Врање.

На мети извршилаца кривичног дела трговине људима могу бити сви, поготово млади. Зато је врло значајно препознати такве могуће случајеве и избећи ризике и опасности.

У оквиру месеца борбе против трговине људима крајем октобра ће бити одржана централна трибина у великој сали градске скупштине и приказан филм Сестре у сали врањског позоришта.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 17 октобар 2011 14:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Даница Крстић: Одушевљена сам врањском градском песмом - Радио Телевизија Врање https://t.co/f9AQyG6qHQ via @tripplesworld
Приведен због физичког напада - Радио Телевизија Врање https://t.co/PLakJpqJ4P via @tripplesworld
Амбасадор САД Ентони Годфри посетио Дом ученика и уручио компјутерску опрему - Радио Телевизија Врање… https://t.co/UDiwqDA3aG
Follow RTV Vranje on Twitter