Избори 2020

Избори 2020 (31)

Ванредно стање и борба против Корона вируса драстично су променили животе грађана Србије.

Ова беспоштедна борба против невидљивог непријатеља приоритет је целокупног државног апарата и свих грађана. У ванредном стању и предстојећи избори пали су у други план, променивши свакодневицу и учесника у политичком животу. Бар оних који су у политици јавно, који су народни посланици и који су за то плаћени.

Међу њима, међутим, има и оних, којима ни ванредно стање не мења ништа, с обзиром на то да иако су за то плаћени, већ годинама не учествују у раду скупштине, кријући се иза пароле некаквог бојкота, који се односи само на скупштину, али не и на дневнице и скупштински ресторан. Један од таквих, незванични владар Шапца, Душан Петровић, ових дана тајно, у сенци, прави план о званичном преузимању власти од свог досадашњег послушника, званичног градоначелника Небојше Зеленовића.
Наиме, како сазнајемо, пошто му је пропао план о преузимању Демократске странке, Петровић је одлучио да и званично, а не као до сада из сенке, преузме власт у Шапцу, трудећи се да у предстојећој кампањи маргинализује Небојшу Зеленовића, с којим је већ дуже време у лошим односима због поделе плена од послова везаних за сумњиве пројекте градске управе.

Да је Зеленовић само Петровићева марионета сведочи и чињеница да Петровић, познат као мистер 10 посто, без икаквог разлога има канцеларију поред канцеларије Небојше Зеленовића, како би могао да га контролише.

У Шапцу је, иначе, позната прича да једном недељно, Петровић постројава директоре јавних предузећа, који му, иако им никако не може бити шеф, подносе рапорт о раду. Зато га тамо где би требало да буде нема.
Иако народни посланик, скупштини се последњи пут обратио 4. 12. 2018, што га није спречило да редовно узима посланичку плату. Али, Петровићу пара никад доста, као ни његовом градоначелнику Небојши Зеленовићу. И ту је суштина њиховог сукоба.

Шапчанима је јасно да ко год победи у свађи ове двојице, њима нема шта да понуди. И то ће им и показати на предстојећим изборима - кад год да буду одржани.

Општински одбор СПС Сурдулица донео је одлуку о прекиду предизборне кампање услед пандемије корона вируса.

Све своје ресурсе, људске и материјалне СПС Сурдулица сада ставља у службу свих својих грађана и државе Србије.

Отказују се све планиране активности, скупови, окупљања и дистрибуција промо материјала.

Уместо тога, сви СПС кандидати за одборнике биће распоређени по својим изборним јединицима и у сваком тренутку доступни својим суграђанима како би им пружили неопходну помоћ и подршку.

У СПС Сурдулица имамо и врхунске лекаре стручњаке који ће нас водити кроз новонасталу ситуацију.

Позивам све грађане Сурдулице да покажу озбиљност и одговорност. Сада имамо само један задатак, да сачувамо здравље свих нас!

Верујем у све Сурдуличане и знам да можемо да адекватно одговоримо на овај изазов, стоји у саопштењу које потписује Новица Тончев, председник ОО СПС Сурдулица.

 

У нашу редакцију стигло је саопштење Савета за информисање ГрО СНС у коме се каже:

Сакупило се старо друштво, са кафанског стола, село за конференцијски, додуше невешто састављен од више кафанских да би, претпостављамо, деловали бројнији окупљеним представницима медија. Испред назови одбора Нове Србије и коалиције која себе назива “За демократско Врање”, Ивица Петрушевић и Исидор Стефановић.  Преврћу пред собом гомилу папира не би ли деловали озбиљније и решеније у својој намери да наметнутом реториком отворе очи Врањанцима, беседништвом о лошој реалности и светлијој будућности коју су народу припремили, разуме се, улепшаном пером списатеља Врањских који су по објективности и наклоњености актуелној власти надалеко познати. Не разумемо улогу саксија са цвећем, вероватно имају сличну улогу као оно што се покојницима носи, да пред светом ублажи црнило оног што види.

Терминологија која је уследила је све оставила затеченим, од најчешћих фраза којима се обећава смена криминала светлом будућности, до не тако устаљених појмова непознатих у вокабулару овог дела опозиције као што су медиокритет, мислећи људи, импутирати, Новосрбијанци… Све као у бајци, пажљиво упаковано у украсни папир, без скривених порука по устаљеним смерницама вероватно послатих у припреми овог „спектакла” из самог врха Нове Србије, анализирано и по потреби цензурисано од најбољих људи Велимира Илића…

Нигде ни речи, нити најмање назнаке реалности, оној страни узданице НС-а Ивице Петрушевића коју би морао да покаже пред светом, ако жели да му верују и препусте будућност града у руке, дакле без обмањивања и скривених мана.

Како очекује да буде човек из народа и за народ, ако ни пред ким не користи фразе НЕ КЕЊАЈ МАЈСТОРЕ уместо господине, нисте у праву? Зашто не би била прихватљива аргументација ГОВНО, НЕ ПОВРАЋАЈ, МРШ уместо упали сте ми у реч, сачекајте да завршим?

И долазимо до тренутно најбитнијег у изборној кампањи, до слогана. Ред је да свако у политици истакне оно што је председнику странке од највећег интереса, што би, барем по речима Ивице Петрушевића, ако га дословце цитирамо, било ВЕЉА ВОЛИ ДОКТОРКЕ ОД СКОПЉА, ЈЕ*У СЕ КО МАЈМУН ШТО ВОЛИ БАНАНУ! Овде се већ мало оклизнуо, али препуштамо јавности да о томе суди.

Мислимо да са овим тропроцентни цензус није више тако неостварљив циљ, стоји у саопштењу Савета за информисање, ГрО СНС Врање.

 

Људи Небојше Зеленовића помогли у одбијању листе председника Србије Александра Вучића у Шапцу.

Пошто је мимо свих правила и законских процедура Градска изборна комисија Шабац, захваљујући људима Небојше Зеленовића, донела решење о одбијању листе "Александар Вучић- за нашу децу", Градски одбор Српске напредне странке је штитећи закон и вољу грађана одлучио да правду потражи пред судом.
Пре свега, због одбијања листе уложена је жалба Управном суду, од кога српски напредњаци, како кажу, очекују праведну одлуку у законском року. Осим тога, како сазнајемо, поднете су и две кривичне пријаве Основном јавном тужилаштву у Шапцу.

Прву је поднео повереник Српске напредне странке Бобан Бирманчевић и то против председника ГИК Будимира Павловића, али и против секретара Златка Ранковића и чланице комисије Валентине Ловрин Гавриловић. Пријава је поднета јер су на противправни начин спречили подносиоца листе "Александар Вучић-за нашу децу" да се кандидује и то тако што су 7.3. констатовали да је подносилац листе "предао сву потребну и прописану документацију", да би само два дана касније утврдили да у тој истој документацији заправо недостаје један папир.

Посебно је значајна чињеница да од подносиоца листе нико из комисије ниједног тренутка није тражио да допуни документацију, тако да то јасно говори да је у моменту предаје изборне листе документ постојао и то не само као оригинал, већ и као копија. Управо та копија је пронађена у документацији после изјављивања приговора од стране Зеленовићевог председника комисије Будимира Павловића, који је тврдио да тог папира нема, у покушају да обори листу Српске напредне странке, после чега је Градска изборна комисија Шабац донела скандалозну одлуку о одбијању листе "Александар Вучић- за нашу децу".
Зато, у кривичној пријави, Бобан Бирманчевић тражи да буду саслушани председник и чланови изборне комисије, као и да се изврши увид у записнике са седнице комисије. Против Будимира Павловића кривичну пријаву је поднео и народни посланик Блажа Кнежевић, јер је 11.3. у холу зграде Општинске управе у Шапцу спречио напредњаке да користе право на подношење поднеска и то тако што је стао на улазна врата зграде општине. У кривичној пријави Блажа Кнежевић зато такође предлаже да Будимир Павловић буде саслушан, али и да се изврши увид у снимке камера у општини, јер је на њима забележен цео инцидент , који су изазвали сарадници Небојше Зеленовића.

У Српској напредној странци наводе, да верују да ће правда победити и да ће Зеленовићеви криминалци добити заслужену казну, јер све што раде превазилази сваки облик политичке борбе и задире у злоупотребу институција уз јасну намеру да се спречи учешће српских напредњака на предстојећим изборима у Шапцу. Два су разлога за ту нечасну намеру. Први, је покушај Небојше Зеленовића и Душана Петровића да по сваку цену остану на власти, а други је страх од тога шта ће се све, кад их народ отера с власти, открити о њиховим дугогодишњим криминалним радњама у Шапцу. На оптуженичкој клупи, у том случају, придружили би се својим блиским сарадницима, коијма кршење закона такође није страно- председнику и члановима Градске изборне комисије Шабац.

 

Презир и мржња чији је непосредни повод подршка коју је услед остварених разултата, на самом почетку изборне кампање изазвала Српска напредна странка у Врању, изгледа доживљавају своју кулминацију. Наиме, два дана након што је председник државе расписао локалне и парламeнтaрне изборе, коалиција окупљена око СНС-а подноси, како Инфо-Врањске наводе „Помпезном шетњом”, Градској изборној комисији листу од 65  кандидата коју је подржало потписима 2176 грађана.

Истог дана, ГИК проглашава листу СНС-а са 2092 важећа потписа грађана. Преко две хиљаде потписа сакупљених за само неколико сати је не само одраз подршке, већ и својствен рекорд на овим просторима.
То је многе заболело.

Четворогодишња кампања спиновања вестима изведених из „поверљивих” извора доступних само тесару и аутостоперу Врањских, није дала никаквих резултата. Деградација видљивог напретка града није успела, све што су пробали да омаловаже својим тривијалним текстовима и подрже коментарима увреда и клевета, послужило је само као јефтини облик забаве беспосличара и србомрзаца.


И шта даље? Изгубљене у накарадном тумачењу онога што не могу да оповргну, Инфо-Врањске крећу са систематичним нападима на водеће напредњаке града, не водећи рачуна кога ће у процесу наложене и вероватно потплаћене „борбе” повредити, не марећи ни за углед тих људи, њихових породица, деце… по принципу - што прљавије, то боље!


Највећа, али сигурно не и последња лаж у низу, је срамно оспоравање валидности листе потписа подршке грађана Врања са измишљеним ликом чијим посредовањем је предато 150 фантомских гласова. Кажемо „фантомских“, јер сем у поквареној машти омраженог аутостопера, нико у целом поступку прикупљања и овере гласова, чије процедуре смо сви свесни, није ни чуо ни видео овај забележени феномен Зоне сумрака портала Врањских.


Узалуд вам труд обмањивачи, за другог су вољни гласачи, стоји у саопштењу ГрО СНС Врање.


Страна 1 од 4

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter