Нови закупац предузећа "Расадници" у Врањској Бањи

Предузеће “Расадници” у Врањској Бањи данас је званично добило новог закупца. Реч је о предузећу “Пацифик орхидс” власника Мирана Милошића из Словеније, које је узело у закуп бањске Расаднике и планира да се покрене производњу орхидеја.

Уговор о закупу потписан је између Агенције за приватизацију и предузећа “Пацифик орхидс” власника Мирана Милошића, јер је претходна приватизација “Расадника” пропала. Купац из Словеније има богато искуство у производњи цвећа јер се више од 2 деценије бави тиме. Последњих 5 година специјализовао се за гајење орхидеја које извози у Холандију. Планира да Врањска Бања, односно Расадници постану најозбиљнији произвођач овог изузетно траженог цвећа у Европи. За то ће, како каже, бити потребна значајна средства јер су стакленици у катастрофалном стању, али сигуран је да ће се инвестиција исплатити.

Закупац из Словеније посебно је задовољан сарадњом са локалном самоуправом, јер је добио неопходну логистику што је убрзало сарадњу. Председница градске општине Врањска Бања Славица Сотировић истиче да је потписивање овог уговора од изузетног значаја за новоформирану општину.

Поред орхидеја закупац из Словеније најавио је да ће у Врањској Бањи покренути и производњу нових врста цвећа које могу да се гаје на овом поднебљу. Заинтересован је и за куповину предузећа када буде расписана аукција.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 13 март 2012 15:48

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дечаци продавали играчке и новац наменили за лечење двогодишње Хане Глигоров из Бунушевца - Радио Телевизија Врање… https://t.co/j2wAppDlCR
Радови на асфалтирању пута Бресница - Осатица при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/KdpJMcJqVM via @tripplesworld
Будући купац Пржара мора да инвестира милион евра - Радио Телевизија Врање https://t.co/tvINhYOUZD via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter