Шта урадити за српску економију

Шта треба урадити за српску економију у наредне четири године, било је кључно питање данашњег округлог стола у Врању на тему "Визија 2016. - нова агенда за будућу Владу". Предочене су могућности али и проблеми са којима се у овом тренутку суочава српска привреда.

Економско питање мора да буде приоритет за будућу Владу,сложили су се учесници конференције.Само уколико економија и привреда буду у првом плану имаћемо нова радна места и запошљавање младих. Ка том циљу незаобилазан је процес децентрализације. Међутим сива економија спутава многе пројекте и планове и тај проблем треба решавати, сматрају у сталној конференцији. Један од задатака нове Владе требало би да буде и промена односа према локалним самоуправама, сматра градоначелник Мирољуб Стојчић. Влада мора више да поштује улогу локалне самоуправе али и да направи план инвестирања како улагачи не би одлазили само у поједине крајеве Србије док су други запостављени. Министарство просвете морало би више да се позабави отварањем нових образовних профила какви су потребни инвеститорима који овде долазе. Али то није све.

У дискусији на тему шта је потребно поручити новој Влади укључили су се и привредници са овог подручја указујући на проблеме који их муче.

Они траже да се врши сталан притисак на Владу како би комуникација на релацији надлeжно министарство - привредник била боља него што је сада. Сви захтеви са данашњег скупа као и искуства из других градова наћи ће се у заједничком документу који ће бити предат новој Влади.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 14 март 2012 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter