Министар Душан Петровић у посети Симпу

У Симпу су представљени први модели награђених младих дизајнера, који су се јавили на конкурс Нишке арт фондације и министарства пољопривреде. Конкурсом је дата шанса младим дизајнерима, а истовремено отворен простор и пружен подстицај за снажан напредак дрвне индустрије Србије, која упошљава близу 15.000 радника, истакао је министар пољопривреде Душан Петровић.

Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић је са представницима компаније Симпо и града Врања разгледао прве моделе награђених младих дизaјнера на Конкурсу Нишке арт фондације и Министарства пољопривреде. Симпо је прихватио изазов и од идејних пројеката награђених Каролине Чилег, Зорана Мојсиловића, Јелене Милојевић и Весне Пејовић урадио моделе. Конкурс има вишеструки значај за младе, за Симпо и Србију.

Одлуку да ова 4 млада дизајнера буду награђена међу стотинак учесника конкурса донео је жири Нишке арт фондације, чији је председник Радован Лале Ђурић.

Са руководством Симпа и представницима града Врања министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић је посетио неке од погона компаније. У фабрици ентеријера и тапетарије упознао се са потенцијалима, процесом рада и квалитетом производа лидера српске индустрије намештаја.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 05 април 2012 16:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter