Проблеми са уговарањем послова у Предузећу за путеве

Стечај уведен у марту ове године у Предузећу за путеве Врање, довео је до отпуштања 90 радника. За сада је упослено још 340 радника, а да ли ће тако и остати зависи од уговарања послова за наредни период.

Лоша приватизација довела је најпре до двогодишње блокаде рачуна Предузећа за путеве Врање, а дуговања су достигла висину од 2, 8 милијарди динара. Привредни суд у Лесковцу увео је стечај у ову некада узорну фирму у марту ове године, а за стечајног управника именовао Бранка Митића. Предузеће је ушло у процес реорганизације, а прве последице су да је без посла остало 90 радника.

За април су уговорени послови око 30 милиона динара што је недовољно за тренутни број запослених. Додатну тежину представља и то што су врањски путари до сада одржавали хиљаду 315 километара путева у Пчињском и Јабланичком округу, а Уредбом Владе о категоризацији државних путева Предузећу за путеве Врање преостало им је само 530 километара. Запослени до сада нису примили зараде за пет месеци, почев од новембра прошле године. Очекује се да ће минималне зараде за април бити исплаћена до 5. маја.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 09 април 2012 14:16

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter