Проблеми са уговарањем послова у Предузећу за путеве

Стечај уведен у марту ове године у Предузећу за путеве Врање, довео је до отпуштања 90 радника. За сада је упослено још 340 радника, а да ли ће тако и остати зависи од уговарања послова за наредни период.

Лоша приватизација довела је најпре до двогодишње блокаде рачуна Предузећа за путеве Врање, а дуговања су достигла висину од 2, 8 милијарди динара. Привредни суд у Лесковцу увео је стечај у ову некада узорну фирму у марту ове године, а за стечајног управника именовао Бранка Митића. Предузеће је ушло у процес реорганизације, а прве последице су да је без посла остало 90 радника.

За април су уговорени послови око 30 милиона динара што је недовољно за тренутни број запослених. Додатну тежину представља и то што су врањски путари до сада одржавали хиљаду 315 километара путева у Пчињском и Јабланичком округу, а Уредбом Владе о категоризацији државних путева Предузећу за путеве Врање преостало им је само 530 километара. Запослени до сада нису примили зараде за пет месеци, почев од новембра прошле године. Очекује се да ће минималне зараде за април бити исплаћена до 5. маја.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 09 април 2012 14:16

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter