''Енергија Сунца - потенцијали Србије данас"

Проф. др Петар Шкундрић, саветник премијера за енергетику и Душан Мракић, државни секретар у министарству инфрaструктуре и енергетике обишли су данас новoизграђену трафо станицу Врање 2 у Бунушевцу.

Ова трафостаница је један од најзначајнијих енергетских објеката у овом делу Србије. Њеном изградњом отварају се велике развојне шансе.

Трафостаница у Бунушевцу не само што је важна за град у смислу сигурности у напајању електричном енергијом већ и зато што омогућава долазак инвеститора који, да би улагали, траже уређену инфраструктуру.

Данас је у Врању одржан и велики инвестиционо пословни скуп под називом ''Енергија Сунца - потенцијали Србије данас''. Још једном су потенцирани значај и уштеда приликом коришћења соларне енергије,а Врање као град са 276 сунчаних дана у години има све предуслове да његов даљи развој иде управо у том правцу. Не смемо занемарити ни геотермалне потенцијале Врањске Бање али ни земљиште које може бити искоришћено за био масу, чуло се на скупу коме су присуствовали и представници неколико страних амбасада, државних органа и десет општина из Србије и окружења.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 април 2012 15:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter