Прва мини хидроелектрана на брани Првонек

Саветник премијера за енергетику Петар Шкундрић пустио је у рад мини хидроелектрану на брани Првонек, прву такве врсте на хидроакумулацијама у Србији. У систему обновљивих извора енергије биће од великог значаја за Врање  и југ Србије.

Саветник премијера за енергетику Петар Шкундрић  посетио је брану Првонек, у чијем систему је сада и мала хидроелектрана.  Изграђена је средствима Електропривреде Србије у износу од 1,6 милиона евра са домаћим пројектантима, опремом и извођачима радова. Из расположивих количина воде из акумулације годишње ће производити два и по до 3 милиона киловатчасова електричне енергије.

Са овим објектом читав комплекс Првонек добија нове димензије. Сем водоснабдевања обогатиће овај крај и новим количинама струје и омогућиће да будући регионални водосистем буде одржив, истакао је градоначелник Мирољуб Стојчић. Саветник премијера за енергетику Петар Шкундрић је означио почетак рада мини хидроелектране Првонек. Прва је такве врсте на хидроакумулацијама у Србији. У систему обновљивих извора енергије биће од великог значаја за Врање  и југ Србије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 април 2012 16:26

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Новинарима представљен програм отварања и ентеријер обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање https://t.co/tOeidzYSYv via @tripplesworld
РАДОСТ: У врањском породилишту 89 беба више него прошле године - Радио Телевизија Врање https://t.co/5LeZ3Lc6dV via @tripplesworld
Ниче теретана на отвореном у насељу Виктор Бубањ - Радио Телевизија Врање https://t.co/rZPvRUuTXR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter