Прва тематска седница Парламента привредника у Симпу

У компанији „Симпо“ одржан је први тематски састанак Парламента привредника, ван седишта Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа. Парламент чини 35 привредника који су заједно са представницима државних институција најпре били у прилици да одгледају Симпову нову колекцију од 30 модела урађену у најсавременијем дизајну и материјалима. На седници Парламента представљени су програми Фонда за развој, Развојне агенције Србије и актуелни програми Агенције за осигурање и финансирање извоза. Тематској седници присуствовао је и Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

Симпо је као добар домаћин дочекао госте у свом салону са најновијом колекцијом, са најсавременијим електричним механизмима, жичаним језгрима, вал опругама, израђеним у штофовима из Немачке и Италије од сто посто памука и у модерним седефастим нијансама. Клуб сточић ''Викторија'' и столица Харемлук, били су први избор директорке Фонда за развој Слађане Бацковић, мада су и сви остали модели нашли купце међу гостима.

Генерални директор Слађан Дисић је истакао да је Симпо одабран да буде први домаћин тематске седнице парламента и да су гости у прилици да се упознају са стварном ситуацијом у овој компанији, да виде најновије производе и обиђу производњу.

Обилазак производње трајао је дуго, јер су многи међу гостима били први пут у прилици да виде тако велики систем, као што је Симпо. Интересовали су се за процес производње, као и за готове производе. Након обиласка поделили су своје утиске са нама.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је рекао да је Симпо бренд Врања и препознатљив је не само у земљи. Драго  ми је што је Симпо обновио производњу. Ми желимо да Симпо напредује што, је то добро и за град. Слађана Бацковић, директорка Фонда за развој је рекла да је фонд годинама уназад подржава Симпо и мени је заиста задовољство да данас обилазим фабрику и да је затекнем у оваквом стању у каквом јесте. И сада смо предузели велику подршку кроз УППР и ово је импозантно. Ивана Мицић, потпредседница парламента велико ми је задовољство да могу да видим компанију каква је Симпо, која има феноменалну организацију.

Након обиласка привредници су сели за сто да чују програме којима им држава помаже да раде, кроз бесповратна средства и кредитне линије. Том приликом државни секретар Драган Стевановић је рекао да немамо разлога да будемо незадовољни и то поткрепио економским показатељима из предходне године, а пројекције за ову годину су веће.

БДП је прошле године повећан за 1,9 пото, Индустријска производња за 3,5, инфлација је 3 посто. Валута је стабилна, повећан је број запослених за 34 хиљаде 456.

Према расту позитивних резултата посебно се предходне године издвојио регион јужне и источне Србије, тако да више не важи, што јужније то тужније, истако је Стевановић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 26 април 2018 18:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter