Нови инвеститор заинтересован за неке Јумкове погоне

Нови инвеститори, који најављују свој долазак у наш град и потреба обједињавања интереса предузетника, којима би спона била локална самоуправа, само су неке од тема о којима је у емисији ''Важно је'' говорио Небојша Зупанчић, градски већник за привреду, економију и предузетништво.

Све се гласније прича о доласку новог инвеститора на челу са турским брендом ''Тудорс '' у наш град, иако су, како каже већник Зупанчић, разговори још увек у току. Уколико би се завршили позитивно по нас, то би значило запошљавање људи.

Много би значило, јер се ради о текстилној индустрији, са којом имамо искуства. Они су заинтересовани за неке погоне у Јумку, који су у власништву државе и ту се воде разговори. За град је од великог значака, јер локална самоуправа треба у свим областима да функционише, али без инвеститора и запошљавања не може. Ја се надам да долазе боља времена.

Ресор, који води Зупанчић је један од најзахтевнијих, а као дугогодишњи предузетник каже да посебну пажњу треба посветити томе како помоћи људима који су носиоци предузетништва у граду. Има их доста, и то не само у услужним делатностима, већ и у самој производњи, али је опште познато да мало користе кредите и подстицаје са државног нивоа.

Ми би основали привредни савет или под неким другим именом, који би можда најмање окупљао људе из локалне самоуправе, већ привреднике, предузетнике, занатлије, банкаре. Они би размењивали искуства и тачно би се знало које кредите, које повластице и шта добијају. Локална самоуправа би ту била само спона.

Планови већника су и да се разговара са свим предузетницима појединачно, јер је управо то улога локалне самоуправе, да створи што повољнији амбијент за пословање и да учини све да прихвати инвеститоре и све оне који желе да раде на најбољи могући начин.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 25 мај 2018 14:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter