ДРИ: позитивно мишљење о финасијском сређивању стања у градској каси

Стигло је позитивно мишљење Државне ревизорске институције, о мерама које је предузео наш града на финансијском сређивању стања. Увођење Централног регистра фактура, која је почела од недавно, довела је до проблема око трансфера, због постојања спорних фактура и то не само у Врању, већ и у још 115 локалних самоуправа. Ово су биле неке од тема посебне конференције за новинаре организоване поводом завршног рачуна буџета за прошлу годину.

Најпре се новинарима обратио градоначелник, као извршилац буџета, који је говорио о извештају Државне ревизорске институције.

У коначном извештају Државне ревизорске институције се каже да све мере које је предузела локална самоуправаи у одазивном извештају и све неправилности на које су нађене током ревизије 2017. године, су успешне исправљене на позитиван задовољавајући начин

Градоначелник се осврнуо на хронологију приче са ревизорком институцијом, на проблеме на које је локална самоуправа била упозорена још 2012. године.

''Да би све то решили Службе су радиле даноноћно и успели смо да пружимо чврст доказ наше финансијске стабилности, иако је дуг био велики,'' рекао је Миленковић.

31.12.2016. дуг је био милијарду 661 милион, а 31.12.2017. милијарду 307 милиона. Смањили смо и кредитно задужење за 30 посто, вратили укупно дуг по судским пресудама 400 хиљада, тако да смо укупно одужили 700 милиона динара.

Да није било помоћи републике било би тешко. Никада град није имао оволику помоћ државе, рекао је већник за финансије Бојан Костић. Он је говорио и о проблема нaсталих због увођења Централног регистра фактура. Он се од скоро користи. Ми смо имали проблем трансфера, због наших спорних фактура, али не само ми већ 115 локалних самоуправа у Србији, истакао је Костић.

Завршни рачун за 2017, показује суфицит од 83 милиона, који не може то и заиста бити због и даље великог дуга. Градоначелник је истакао и да су приходи по основу пореза на зараде повећани 7 посто, захваљујући смањењу броја незапослених.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 04 јун 2018 16:01

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter