У ''Јумку'' има и више посла него што може да се уради, а нарочито је велика потреба за кооперантима. Проширује се производња и отварају нови погони. Све ово је предуслов и за веће зараде.

Има посла је реченица, коју се нисмо надали да ћемо скоро изговорити. Међутим, ситуација у Компанији Јумко је након усвајања УППР-а, иако тече рок за жалбу, управо таква.

Бранислав Поповић, председник Надзорног одбора Јумка, каже да посла има и више него што може да се уради. Зато је и отворен погон у Бујановцу. Свако ко би желео да се бави лон пословима, шивењем, може увек да се јави у Јумко, јер има посла у конфекцији. Било ко, ко има раднике, било колико, а недостаје му посао. Ми имамо сада проблем са кооперантима јер нам треба што већи број људи у конфекцији.

Доста је склопљених послова, што обезбеђује могућност и за повећање зарада  запосленима, без обзира на то што се ради о нископрофитабилној грани.

Да је доста добро, добро је. Може боље да буде, сви смо свесни и зато смо урадили УППР, да би могле плате да се повећавају, да  не буду ниске плате овде код нас и да једноставно живе сви боље у овом крају.

Менаџмент Јумка је донео одлуку о исплати стимулативног дела запосленима по 5 хиљада динара, на основу квалитета. План је и да се таква пракса настави, а све то наравно зависиће од квалитета производа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 12 јун 2018 16:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter