Геоксов успех у Врању

„Након две године од отварања фабрике Геокс у Врању задовољни смо постигнутим. Упошљено је 1.200 радника, радимо квалитетну обућу и проширићемо капацитете у складу са потребама светског тржишта.“ То је у оквиру редовног обиласка фабрика истакао председник и власник компаније Марио Морети Полегато. Градоначелник Врања Слободан Миленковић је указао на могућност упошљења локалних коопераната.

Геокс је данас по многим стандардима модерна и веома цењена фабрика, као што је и обућа, која је са овим знаком светски призната. На савременим производним линијама и у службама овде је упошљено 1.200 радника. Исто толико породица живи у Врању радећи под њеним кровом.

Један од највећих успеха је што смо овде обучили раднике, донели смо сировине, кожу која долази директно из Фиренце увели квалитет и технологију Геокс. То је највећа италијанска фабрика и једна од највећих фабрика лајф стајл обуће у свету. Годишње се производе 20 милиона пари обуће која се продаје у 115 земаља, са 1.150 продавница лоцираних у модним улицама и тржним центрима светских метропола. Успех је постигнут захваљујући технологији гумених ђонова који дишу. Направили смо гумене ђонове са унутрашњом мембраном која задржава воду, а пропушта ваздух. Томе је додата технологија и италијански дизајн и стил за обућу и настао је јединствен производ на тржишту, казао је председник и власник компаније Марио Морети Полегато.

„Изабрали смо Србију јер је близу централе Геокса у Италији“ рекао је Полегато. 

Пре две године кренуло се од нуле, а за кратко време много се постигло у фабрици у Врању. Упошљено је 1.200 радника и задовољни смо квалитетом обуће која се овде производи. Планирамо ширење постојећих капацитета, али узећемо у обзир потребе светског тржишта.

У посети Геоксу и разговоу са новинарима учествовао је и градоначелник Врања Слободан Миленковић.

„Геокс је највећа инвестиција у нашем граду и са председником компаније Полегатом разговарали смо о даљим плановима компаније. Посебно ме радује што је он истакао могућност да се упосле локални кооперанти и тако повећају производњу у нашем граду. Разматрали смо и друге планове, пре свега о обавезама локалне самоуправе на инфраструктурном уређењу слободне зоне. Разговарали смо и о моделу дуалног образовања пошто у нашој средњој школи у Врању већ постоји тај образовни профил. Господин Полегато је понудио да овде ученици обављају праксу по принципу дуалног образовања“, истакао је градоначелник Врања Слободан Миленковић

Тако ће се ова највећа страна инвестиција у Врању у потпуности оправдати.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 28 јун 2018 12:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter