Привредници траже нове олакшице

Привредна комора Србије покренула је, у име великог броја привредних субјеката, иницијативу за измену Закона о порезу на добит правних лица. Како стоји у захтеву привредника, предлог је да се поново пропишу порески кредити за улагања у нова средства.

Привредници од Министарства привреде очекују  увођење пореских подстицаја који  би допринели стимулативнијем привредном амбијенту и развоју конкурентности привреде. Они сматрају да је недовољан број пореских подстицаја и олакшица за инвестиције па предлажу увођење пореских кредита за све привредника у износу 100 посто од извршених улагања у основна средства. Очекују и да порески обвезник има право да користи кредит по основу улагања у основна средстава из предходних година без временског ограничења, најкраће у наредном року од 5 година:

Пословна заједница сматра да би се на овај начин стимулисали порески обвезници да значајније улажу у основна средства и у модернизацију процеса рада. Тренутно стање је за већину малих, микро и средњих предузећа неодрживо јер не могу да издрже конкуренцију великих субјеката који имају бројне подстицаје али и увозника који робу купују од страних произвођача који користе субвенције матичних држава.

Иначе, формирањем јединствене привредне комора, направљен је договор о заједничкој сарадњи и заједничком разматрању закона, уредби и прописа са министарствима Владе Републике србије, па велики број присталица ове иницијативе очекује позитиван одговор ресорног министарства и државе.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 10 јул 2018 15:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter