Донацијом до самозапошљавања

Овај дан биће од великог значаја за 28 наших суграђана, који крећу у сопствени бизнис. У циљу смањења сиромаштва добили су грантове, у виду опреме за започињање самосталних занатских и услужних делатности.

Са 28 корисника грантова потписани су уговори о донацији у виду опреме за самозапошљавање. Десет жена и 18 мушкараца почеће послове у области тапетарства, сакупљања секундарних сировина, фризерског, кројачког, пекарског, молерског, браварског и обућарског заната, а биће и музичара. Корисници су одабрани на основу социјалних и економских критеријума.

„Ја сам Лидија Стошић из Врања. Бавим се пекарством, искључиво производњом домаћих производа, пецива, пита и кифлица. Ја нисам имала довољно средстава да би кренула са послом како треба да се крене да би све то било онако од почетка добро и сада надам се да ћу овим што сам конкурисала да добијем много више него што је сада за почетак како је кренуло. Конкурисала сам за опрему, шок комору за замрзавање пецива“.

„Ја сам Марија Дејановић. Власница сам радионице за израду торта и колача. То је добијање професионалне опреме и свакако нам много значи“.

Потписивању уговора са корисницима у великој скупштинској сали присуствовао је градоначелник Врања Слободан Миленковић.

„Није нама циљ да само добијете средства, а да потом та средства за период за који се ви уговором обавежете након тога престане било каква активност. Нама је циљ да и након две године ту опрему коју ви добијете пређе у ваше власништво и да заиста проширите своје пословање, упослите можда и нове раднике и да будете права мала мануфактура. И у наредној години у буџету ћемо предвидети те позиције да би смо проширили дијапазон корисника овог принципа самозапошљавања. Честитам вам од свег срца и желим да ову опрему добро и паметно искористите и будете успешни у даљем пословању“, истакао је градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Међу потписницима уговора о донацији је 40 одсто жена, као и 12 Рома и Ромкиња. Након пословне обуке биће им додељена опрема појединачних вредности од по 1.500, 2.400 и 3.600 евра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 19 јул 2018 14:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter