Врањска „Електродистрибуција“: година највећих инвестиција

На подручју „Електродистрибуције“ Врање до краја године ће у електроенергетске објекте бити уложено око 250 милиона динара. Биће то година највећих инвестиција у протеклој деценији. Таквим темпом наставиће се и у наредном периоду. Циљ је да се потрошачима од Прешева до Владичиног Хана обезбеди стабилно снабдевање електричном енергијом.

„Електродистрибуција“ Врање са извођачима радова још од пролећа је ангажована на ремонту трафостаница, реконструкцији далековода и полагању нових каблова. Преко 150 милиона динара је утрошено директно у неке веће и значајније инвестиције  одржавања и ремонта.

„То је полагање 10 киловолтног кабла у строгом центру Прешеву. Већ је скоро 5 километра овог кабла положено, односно радови су у току и вредност те инвестиције је 25 милиона динара. Имамо такође реконструкцију неколико значајних извода које је карактерисало лоше стање и дугогодишње неулагање. Као последица тога били су најчешћи испади на тим далеководима, односно изводима. Један од тих је Чукарка – Славујевац у општини Прешево, где је такође око 23 милиона вредност тих радова. Замењена је целокупна мрежа, замењени су стубови и жице, повећан је пресек каблова, замењени су изолатори и растављачи. Сличан посао је урађен и у селима Горњи и Доњи Вртогош вредности 25 до 30 милиона динара. Целокупна мрежа у Горњем и Доњем Вртогошу заједно са стубовима, са кабловима, изолаторима је промењена. Изграђена је у селу Горњи Вртогош једна стубна трафостаница и извршено је полагање 10 киловолтног кабла од Давидовца до Вртогоша“, истиче Горан Николић директор огранка „Електродистрибиције“ Врање.

Изводе се и грађевински радови на реконструкцији већих трафостаница 110 и 35 киловолти. Досад је урађена у Бујановцу  у вредности од 4 и по милиона динара. А онда следе трафостанице у Врању, Владичином Хану, Ристовцу, Трговишту и Врањској Бањи, укупне вредности 35 милиона динара. Веома значајна инвестиција је и у Врању која ће бити наредне недеље завршена, а то је полагање 35 киловолтног кабла између трафостаница Врање 1 и Јумко.

„У значајној мери треба да допринесе и онако добром и поузданом снабдевању електричном енергијом коју имамо. Једна од најзначајнијих инвестиција коју радимо у сарадњи са државом, односно са „Коридорима Србије“ је инвестиција која је у Владичином Хану у трафостаници 35 киловолти, у којој је извршено проширење ове трафостанице. Потребно је тамо изградити далековод, полагање кабла и све је то од значаја као нека неопходна инфраструктура и за постојећи аутопут, за тунел, за расвету, за петљу која ће бити тамо. Али, оно што је најбитније за наше потрошаче, на тај начин  се повећава поузданост у напајању и смањује број могућих прекида и испада“, каже Николић.

На подручју „Електродистрибуције“ Врање до краја године ће у електроенергетске објекте бити уложено око 250 милиона динара. По обиму радова и средствима која ће бити уложена на пословима инвестиција, реконструкција и одржавања 2018. биће година највећих инвестиција у протеклој деценији.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter