Све што се гради у Слободној зони важно и скупо

Колико су важни и вредни пројекти у оквиру ''Слободне зоне'', довољно говори податак да само изградња кружних токова кошта више од 500 хиљада евра. У изградњи свега што је везано за зону најзначајнија је подршка Министарства привреде.

Канцеларија за локални економски развој као део Градске управе у сарадњи са осталим службама, реализује низ пројеката, углавном  везаних за развој и инфраструктурно опремање ''Слободне зоне''. 

"Низ пројеката,  ако кренемо од кружних токова са приступном саобраћајницом изградња обилазнице и изградња фекалног колектора су пројекти од капиталног значаја који се реализују у сарадњи са Министарством привреде, каже Бобан Станковић, координатор Канцеларије за локални економски развој", каже Бобан Станковић.

Ови пројекти су капитални и садржани су у Стратегији развоја града Врања. Важно је нагласити да је инфраструктура у зони  далеко специфичнија него када се гради градска инфраструктура

"Будући пројекти које ћемо реализовати су изградња тренинг центра за развој радне снаге и наставак изградње обилазнице и спајање са аутопутем, а и овде нам је значајан парнер Министарство привреде", додаје Станковић.

Изградња првог дела обилазнице је у завршној фази. Очекује се да до краја године буду завршени грађевински радови и да наредне године почне да се ради на употребној дозволи. ''Добили смо од  Владе Србије искључиво право за наставак радова на обилазници у дужини од 640 метара и сада је на имовинској служби да спроведе поступак утврђивања јавног интереса и да добијемо власништво над земљиштем, како би се кренуло са пројектовањем и изградњом, појашњава Станковић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter