Јумко савладао програм балистике, спреман за продор на страна тржишта

Запослени у Јумку успешно су савладали програм балистике. Овим програмом настављају продор на страна тржишта и повећавају број запослених. Након отварања погона у Бујановцу, већ наредне недеље отвориће и погон конфекције у Црној Трави.   

Око 1600 запослених у Јумку успешно се бори на тржишту, како домаћем, тако и европском.

Након отварања погона Балистике, доказали су да могу да освоје и захтевне производње, да развију нову технологију.

"Ми смо  прошле недеље имали и званични позив за уговарање првих комплета, што  ћемо после потписивања уговора и званично објавити.  Труд је уродио плодом и ту се не стаје са првом серијом, то иде својим током.Суштина је да огромне капацитете које поседујемо искористимо. Почели смо да се  учествујемо на тендерима страних тржишта тако да и ту врло брзо очекујемо позитивне резултате за нас. То значи већи број радних места, више пара за Јумко,  а и више пара за државу," каже генерални директор  Бранислав Трајковић.

У погону Балситике почели су са 30 радника. Са новим уговорима које ће потписати до краја ове године имаће 70 до 80, а добијањем нових тендера и преко 100 радника. Јумко је почео да отвара погоне и тамо где уназад годинама нико није запошљавао људе. У две смене у Бујановцу већ ради 105 радника.

"Следеће недеље биће званично отварање погона у Црној Трави, 30 радника, који су се пријавили на бироу. Најпре ће бити обука, све је инсталирано, спремљен је нови погон, који ће бити у објектима Симпа. За Јумко то значи много јер добијањем послова уз помоћ државе, која је препознала значај Јумка, имамо послове за целу следећу годину," истиче Трајковић.

Јумко је једна од ретких фирми, не само у Србији већ и у Европи, са заокруженим процесом производње. Да би се успешно одржали на тржишту већ улажу сопствена средства у обнову машинског парка.

Јумко је конкурисао и за средства за обнову технологије. Очекују позитиван одговор, а жеља им је да обнове дораду и котларницу.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 18 септембар 2018 12:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter