Радници ПЗП-а се надају бољим данима

Начелник Пчињског управног округа Будимир Михајловић и градоначелник Врања Мирољуб Стојчић разговарали данас са представницима самосталног и Републичког синдиката путне привреде и стечајним управником Предузећа за путеве у Врању. Циљ је превазилажење кризе и функицонисање овог предузећа након отварања стечајног поступка.

Да ли судбина врањског предузећа за путеве мора да буде иста као код већине оних којима су по увеђењу стечајног поступка угашена светла, стављени катанци а радници послати на биро. И да ли ли је увођење стечаја резултат лошег рада? То су питања која су представници синдиката поставили стечајном управнику. Како да се преосталих 350 радника сачува а предузеће врати на зелене гране?

Без обзира на проблеме и неисплаћене зараде, радници хоће да раде. Исплата зависи од тога да ли ће бити уговорени нови послови и какав ће бити степен наплате дуговања. Зато ће се састанци одржавати једном месечно јер је у интересу и руководства града и округа, стечајног управника и синдиката да се омогући опстанак запослених, чуло се данас.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 05 јун 2012 16:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter