Повезан радни стаж радиницима "Заваривача"

За годину дана од како се спроводи програм реструктуирања у Заваривачу постигнути су значајни резултати. Међутим, још се плаћа цех лоше приватизације и чека се на социјални програм.

За минулих годину дана успело се у повезивању радног стажа радницима за период од 2007. до 2010. а поднет је и захтев за 2011. годину. Значајан резултат у спровођењу поцеса реструктуирања Заваривача је и упошљење производних капацитета. Упошљеност је сада достигла преко 70 процената, а партнери су фирме из Србије.

Укупна вредност уговорених послова је око 150 милиона динара. Радницима се исплаћују минималне зараде, чији је износ близу 20.000 динара. Последња је била за април 2011. а то је због наслеђеног стања и закашњења у исплати у време када је власник био Галеб груп. Заваривачу није нимало лако, јер из тог периода сада се радницима исплаћују и надокнаде на основу њихових тужби.

У овом врањском предузећу и даље се чека одлука владе Србије о томе да ли ће подржати предлог социјалног програма за 150 радника, који је поднело пословодство.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 15 јун 2012 14:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter