Рачун у једној а паре у другој банци

Дешава се и то, да клијенту недостаје баш одређена  банка. Ово је прича о девизном пензионеру. До недавно су му све принадлежности исплаћиване у једној банци, коју је сматрао својом. Недавно  су га позвали из друге банке  и обавестили га да код њих дође по своју пензију, што га је веома узнемирило, јер тамо никада није отварао рачун. Ми смо истражили и постоји разлог зашто је то тако.

Видно узбуђен нашу редакцију је недавно посетио Чедомир Станојковић који је до пензије радио у немачком граду Сингену, поред Боденског језера. Једну пензију и остале принадлежности из иностранства примао је у Кредит акрикол банци. Недавно, пошто је навршио 65 година добио је  још једну пензију, преко немачког државног пензионог фонда. О приливу новца из иностранства обавештен је из друге, Еуробанке, где нема рачун и уговор, што га је веома узнемирило, јер жели да настави сарадњу са старом банком.

Зашто је то тако питали смо у обе банке. Јасан  одговор  дали су нам  у Еуробанци која је  изабрана од Народне банке, као банка - администратор у процесу исплате немачких државних пензија за подручје Србије, Републике Српске и Црне Горе.

О свему овоме Чедомир Станојковић  је обавештен, кажу у Еуробанци а, све што траже од својих клијената  је да наставе да примају принадлежности  код њих или  изаберу једну од 18 банака које су  овлашћене за исплату немачких државних пензија. У конкретном случају, Кредит агрикол банка, са којом Станојковић успешно сарађује већ годинама, нема овлашћење за исплату пензија из немачког државног фонда, јер нема склопљен уговор са Еуробанком, што су нам потврдили и надлежни у филијали ове банке у Врању. Остаје да Станојковић једну пензију и остале финансијске трансакције врши преко своје омиљене  банке, а другу пензију  добија у Еуробанци или једној од 18 банака које су овлашћене.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 10 јул 2012 14:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter