Одштампајте ову страницу

Исплата заосталих зарада за раднике из Владичиног Хана

By РТВ септембар 23, 2011 746 0

За 28 радника предузећа Механизација из Владичиног Хана Републички Фонд солидарности обезбедио је средства за исплату девет  заосталих зарада.

Новац ће на рачуне радника бити уплаћен у току наредне седмице. Предузеће Механизација налази се у стечају од марта 2010. године, након неуспеле приватизације 2004. год.                                       

Сви радници, њих укупно 28, потписали су решења на основу којих ће моћи идуће недеље да подигну новац. Средства у износу од око 4 милиона 200 хиљада динара обезбеђена су из републичког буџета посредством Фонда солидарности. Радници очекују да ће бити исплаћен заостатак  за период од девет месеци пре увођења стечаја.

Фонд солидарности постоји 6 година и финансира се из буџета Републике Србије, изјавио је директор Јаблан Обрадовић. Више од 50 хиљада радника из целе земље до сада је било у процедури за добијање средстава, али нису сви испуњавали услове за то. Критеријуми су строги, али могло би се рећи да су радници Механизације имали среће, јер је иза њих стала локална самоуправа која није ништа препустила случају, истакао је Обрадовић.

Иначе, Механизацију је  пре 7 година купио ханчанин Србољуб Стојковић, власник предузећа Техноградња. Због неиспуњавања уговорних обавеза приватизација је пропала, а у фирми је прошле године проглашен стечај.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)