Нова власт наследила нове раднике

У два јавна предузећа у Бујановцу, претходни директори су, две недеље пре смене, на неодређено време запослили 39 радника, а осим тога својим наследницима оставили милионска дуговања и брдо других проблема.

Агим Халити, нови директор Дирекције за изградњу каже да је приликом преузимања дужности директора затекао 42 радника, чак 26 више него што је то било пре 6. јуна. Халити такође каже да је примопредајом дужности наследио неизмирене обавезе у износу од чак 286 милиона динара, што значи да су претходни директор и 16 радника, направили дуг од близу 19 милиона динара по једном запосленом.

И нови директор ЈП „Комуналац“, Рагми Рамизи каже да је, у режији претходног директора наследио ова два проблема, само су они нешто мањи него у Дирекцији.

„Мој претходник је, када се припремао за одлазак, на неодређено запослио 13 радника и оставио нам много већи дуг од 76 милиона колико је на примопредаји дужности речено“, каже Рамизи.

У локалној опозицији коју сада чини Партија за демократско деловање, Покрет за демократски прогрес и Демократска унија Албанаца све ове наводе енергично одбијају уз тврдњу да је на политичкој сцени у Бујановцу отворени и до сада незапамћени терор над људима и линч над онима који друкчије мисле.

Један од лидера опозиције Рагми Мустафа, тврди да су нови радници запослени по бројним програмима и пројектима као што је програм „Прва шанса“, као и да је смењена локална власт пре четири године од Арифија наследила дуговања од 300 милиона динара од којих нека због висине, ни данас нису санирана.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 19 јул 2012 14:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter