Строжа контрола давања из буџета

Приоритет у области социјалне заштите биће строжа контрола давања из републичког и локалног буџета, као и упошљавање социјално угрожених кроз радно ангажовање. Ово је за Радио телевизију Врање најавио Бранимир Стојанчић, члан Градског већа задужен за ресор социјалне политике, националне мањине, етничке заједнице и Невладине организације.

Досадашње промене у сектору социјалне заштите биле су усмерене на то да већи број социјално угрожених може да користи средства из локалног буџета. Број корисника се из године у годину повећава због чега ће бити измена у сектору социјалне политике на локалу. Ових дана ће крајњим корисницима бити исплаћена средства обезбеђена из донација.

Један од циљева је и затварање свих колективних центара, изградњом станова за избегла и расељена лица. До сада је на тај начин збринуто око 40 породица. Кров над главом обезбеђен је и за исељене из насеља Газела и Белвил. Кроз три параметра насиље у породици, вршњачко насиље и стање у остваривању права деце на подручју града, Врање је међу најбоље оцењеним локалним самоуправама у Републици.

Стојанчић је најавио отварање Ромске канцеларије, као и то да ће убудуће невладине организације и удружења грађана моћи да конкуришу за средства из буџета града, по основу конкурса.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2012 16:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter