Заостале плате у Јумку биће регулисане планом реструктуирања

Прилог о евидентирању неизмирених потраживања по извршним пресудама у друштвеним предузећима који је емитован јуче изазвао је велику пажњу. Неки радници ,,Јумка,, међутим, нису разумели да је само реч о припремама, па су јутрос код руководства дошли са намером да подигну неисплаћене зараде.

Као што смо већ рекли Владином уредбом која је ступила на снагу 5. априла уређује се начин и рок евидентирања доспелих неизмирених обавеза друштвених предузећа по извршним пресудама за потраживања из радног односа. Све то у  циљу спровођења општих мера на основу пресуда Европског суда за људска права. Дакле, рок за евидентирање, а не за исплату заосталих плата  истиче 5. августа. И праве адресе за решавање овог питања су адвокати и Агенција за приватизацију.

Конкретно када је реч о ,,Јумку,, треба рећи да је овај колектив пре 15 година престао да постоји као друштвено предузеће. Сада функционише као Акционарско друштво са 64 посто државног и 36 процената капитала малих акционара. Генерални директор Јумка Зоран Стошић истиче да ће начин измирења заосталих плата бити регулисан планом и програмом реструктуирања који ради Агенција за приватизацију.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 03 август 2012 14:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter