Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима Истакнут

Конкретне мере државне помоћи малим и средњим предузећима Врања и југоистока Србије, ради превазилажења кризе изаване епидемијом циљ су данашњег састанка са привредницима. Ово је у изјави за медије истакао државни секретар у министарству привреде Драган Стевановић. Наговестио je да од наредне недеље почиње да се примењује проширени пакет мера подршке које се односе на угоститељство, хотелијерство и путнички саобраћај.

Државни секретар Драган Стевановић  истакао је најпре да ће до сутра бити пребачена нова транша средстава од преко 31 милијарде за исплату минималних зарада за 260 хиљада предузећа. Тиме је обухваћено милион и 50 хиљада радника. Ове мере односе се на веће привредне колективе. Предстоји подршка микро, малим и средњим предузећима, чији су представници разговарали са челним људима Фонда за развој Републике Србије и Агенције за осигурање и финансирање извоза.

Државни секретар Драган Стевановић истакао је да је циљ данашњег састанка да се привредницима Врања и околине представе мере Фонда за развој и пословних банака,уз гарантну шему Агенције за финансирање и осигурање извоза, да се предочи да ће у наредној недељи почети да се примењује проширени пакет мера које се односе на угоститељство, хотелијерство и путнички саобраћај.

У непосредном контакту са привредницима биће размењене сугестије, информације и конкретна упутства.

Стевановић је рекао да је до сада на нивоу Србије одобрено 610 кредита из Фонда за развој укупне вредности 3 милијарде и 100 милиона динара. Подсетио је да је ту  укупно планирано 24 милијарде динара.

Оценио је да има разлога да сви буду задовољни, с обзиром на релације привредника са којима су јуче у Врању разговарали. То ће бити од изузетног значаја за локалне самоуправе које су у домену своје надлежности већ донеле неке мере које се тичу ослобађања локалних пореских такси.

Градоначелник Слободан Миленковић истакао је да је циљ очување радних места, побољшање привредне активности, да буде већи прилив у локални, као и буџет Републике. Са тим локалним приходима могу да се планирају комунална инфраструктура, као и дискрециона давања, односно пројектно финансирање.

 Са детаљима државних мера подршке,  привреднике су упознали директорка Фонда за развој Слађана Бацковић и генерални директор Агенције за осигурање и финансирање извоза, Дејан Вукотић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 03 јун 2020 14:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter