Симпо наставља успешан наступ на европском тржишту

Компанија Симпо настојала је да одржи процес производње и у време ванредног стања, уз све мере заштите запослених од епидемије. Мере државе помогле су много да се подстакне ликвидност и што брже изађе на тржиште. Генерални директор Слађан Дисић каже да на основу уговорених послова могу да запосле 50-60 радника, а до краја године још 50 нових људи. Реч је о, пре свега, извозним уговорима са Хрватском, Црном Гором, Ирском и Немачком.

Мере Владе за помоћ привреди су одличне, али ће, за велике компаније, попут Симпа,  резултати зависити од отварања европског тржишта, пре свега тржишта Немачке, Италије и Француске.

Сарадња која је постојала током ванредног стања између привредника и надлежних државних институција, Привредне коморе Србије и Уније послодаваца, је била изванредна и доказ је потпуне посвећености привреди и привредном развоју, пре свега југа Србије, каже генерални директор Симпа Слађан Дисић. Повољни кредити за ликвидност, одлагање пореза и доприноса за наредну годину, исплата бесповратног минималца помогли су привредницима у сложеном тренутку и када је у питању ликвидност и пласман робе.

Слађан Дисић генерални директор Симпа додаје: ''Ми сви у привреди сада имамо проблем, и ми у Симпу и други привредници, зато што се споро отварају тржишта региона, споро се отварају границе. Још увек су немогућа путовања и уговарање нових послова, тако да ћемо имати ситуацију да степен нашег развоја и рада зависи од отварања тих тржишта.''

Симпо, који запошавања близу 2 хиљаде радника, настојао je да и у време ванредног стања одржи производњу, иако не у пуном капацитету. Једној од највећих компанија са југа Србије, претходно уговорени послови омогућили су да планира и нова запошљавања.

''Ми у овом тренутку можемо да запослимо 50-60 радника, а до краја године, још 50, с обзиром да имамо уговорене послове, пре свега, у извозу у Хрватској, Црној Гори и још неким земљама у региону, Ирској, Немачкој. С обзиром да држава најављује још мера за помоћ привреди, очекујемо да ће подстаћи развој, пре свега југа Србије. Мере за југ Србије, које тренутно има само Врање у другој категорији развијености, а остале општине су девастиране, морају да буду много стимулативније у односу на друге регионе који су развијенији,'' истиче Дисић.

У Симпу, али и осталим предузећима се надају да ће се ситуација на тржишту ускоро нормализовати и да ће привредници моћи да наставе са реализацијом својих пословних планова.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 03 јун 2020 14:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter