Костић: У финансијском смислу локална самоуправа је пребродила први талас епидемије

Уз помоћ резерви из прошле године, која је била рекордна у финансијском смислу, пребродили смо први период епидемије, каже већник Бојан Костић. Циљ нам је да у идућој години завршимо капитална објекте, а пројекција буџета за 2021. годину  неће бити виша од овогодишњег.

Најважније да смо први период епидемије у финансијском смислу пребродили и да није дошло до поремећаја у раду система локалне самоуправе, рекао је Костић објашњавајући одлуку о ребалансу о којој ће сутра расправљати одборници врањског парламента.

''Поред тога што смо имали пад у приходима због уведеног ванредног стања, имали смо резерве које су биле акумулиране из 2019. године које су нам дале  могућност да не зауставимо капиталне инвестиције и да их приведемо крају. Морам да будем задовољан, јер сви знамо какав негативан утицај има корона на читаво друштво. Није дошло до неке веће штете у функционисању буџетских корисника,'' каже Костић.

Кроз порез на зараде вратиће се одређени приходи у наредној години из дела помоћи који је обезбедила држава, а и кроз бројне олакшице које је у овој години локална самоуправа дала привреди. У таквим условима прави се и пројекција буџета за наредну годину.

''Када погледамо целокупан Нацрт буџета за наредну годину, не можемо ићи са неком претераном пројекцијом, морамо да водимо рачуна. Уколико имамо назнака да ће се привреда опоравити, онда ћемо моћи да урадимо ребаланс и да увећамо пројекцију прихода и наставимо са радовима.  Морамо да будемо опрезни, јер нам је циљ да у следећој години завршимо капиталне инвестиције које смо започели:  парк, улицу Боре Станковића и вртић,'' каже Костић.

Када се то заврши планираће се средства за експропријацију земљишта за наставак Обилазнице у Индустријској зони. Ипак, буџет за наредну годину и поред позитивних најава, неће бити пројектован на виши износ од овогодишњег.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 28 октобар 2020 14:27

1 коментар

 • Micheal Benson
  Линк коментара Micheal Benson недеља, 29 новембар 2020 21:42

  Поздрав, срећна сам што вас најављујем као права кредитна компанија код које можете добити брзи зајам, нудимо све врсте зајмова нашим поузданим клијентима са каматном стопом од 3%, контактирајте нас ако вам је потребан зајам. Пошаљите нам е-пошту: Мицхеалбенсонлоанагенци@гмаил.цом, контактирајте@Мицхеалбенсонагенци.цом, образац за захтев за позајмицу и вратите га, посетите нашу веб страницу: хттпс://мицхеалбенсонагенци.цом/,Вхатсапп: +593962046134.

  Пуно име .................

  Године ..............

  Држава ..................

  Износ зајма потребан. ..................

  Трајање..........................

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Министар Стефановић наградио Врањанца, војног полицајца Пенићa - Радио Телевизија Врање https://t.co/O7MUEJXpA6 via… https://t.co/Z2TUmTkedy
У сусрет Дану младих – Будимо солидарни - Радио Телевизија Врање https://t.co/c2Ey6b38nE via @tripplesworld https://t.co/gvrDoHSIUL
И даље расте број ковид позитивних у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/13c47GInsy via @tripplesworld https://t.co/i9mcbBv9D8
Follow RTV Vranje on Twitter